Updated on: 20 Feb 2021

Als u op zoek bent naar een gratis kredietkaart, dan heeft u geluk. In België heeft u nogal wat mogelijkheden om gratis kredietkaarten te bekomen, tenminste tijdens het eerste jaar. Verschillende banken in België bieden dit soort kredietkaarten aan: Cetelem, Buy Way, Argenta, Axa Bank, Carrefour Finance, Cofidis of Europabank.

Ongeacht of u een geldreserve voor uw maandelijkse kosten, een shopping kredietkaart of een kredietkaart voor online aankopen wilt. Met een kredietkaart zonder jaarlijkse kosten kunt u uw bestedingsgewoonten en uw aankoopstructuur controleren en kunt u nagaan of een kredietkaart met meer voordelen beter geschikt is voor uw behoeften.

In het algemeen hebben de gratis kredietkaarten in België een zeer beperkt aantal voordelen waarvan u kan gebruik maken. Ze zullen over het algemeen geen reis- of aankoopverzekering aanbieden, noch zullen ze geld teruggeven of een breed scala aan kortingen geven; voordelen die allemaal wel beschikbaar zijn voor de betalende kredietkaarten. Maar toch zullen ze u helpen wanneer u in die geldreserve moet graven voor problemen die zich kunnen voordoen. U hoeft niets te betalen om de kaart in uw bezit te hebben en u wordt ook niet gedwongen de kaart te gebruiken als u andere betaalmiddelen tot uw beschikking heeft, u kunt de kaart gebruiken als vangnet voor die onvoorspelbare gebeurtenissen in uw leven.

We leiden u hierbij door de verschillende mogelijke opties, waarbij we u de belangrijkste voordelen voor elke kredietkaart tonen.

Kredietkaart

Bank

Voordelen

Cetelem Maestro

Cetelem

Geldreserve

Buy Way Mastercard

Buy Way

Geldreserve

Argenta MasterCard

Argenta

Geldreserve

Axa Bank Visa Classic

Axa Bank

Geldreserve, online aankopen

BPost Mastercard

BPost

Geldreserve, online aankopen, terugbetaling in termijnen

Carrefour Finance Visa Basic

Carrefour Finance

Terugbetaling in 12 termijnen, kortingen

Europabank MasterCard

Europabank

Geldreserve, online aankopen

Europabank Visa

Europabank

Geldreserve, contactloze betalingen

Keytrade Visa Classic

Keytrade

Geldreserve, aankoopverzekering, kortingen

Met dit volledige beeld van de beschikbare gratis kredietkaarten in België bent u nu beter geïnformeerd om een beslissing te nemen en kan u de kaart kiezen die voor u over de juiste voordelen beschikt.

We use cookies to help us improve and create a better user experience for you. You can see here the cookies that we are using and how to opt out. Or you can: